tiistai 1. helmikuuta 2011

Munaton ja maidoton juustokakku

Koska lähipiiristä löytyy niitä joille maitotuotteet ja kanamunat ei sovi niin tarjottavaa oli tietenkin myös heille. Yleensä tarjoan tyyliin vaan munatonta ja maidotonta mustikkapiirakkaa ja keksejä heille mutta nyt sattu pari päivää ennen juhlia löytymään huippu munaton ja maidoton juustokakun resepti osumaan silmään yhteishyvästä joten sitä tuli kokeiltua ja oli oikeen hyvä!

Onneksi resepti löyty netistä myös suomeksi niin ei tarvinut sitä kääntää kun meille se lehti tulee ruotisksi :)

Ohje täältä


10 annosta

 
Voitele kasvirasvavalmisteella irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pojalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan.
Paista piirakkaa 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.
Soseuta mangoviipaleet ja 1 dl purkin lientä keskenään. Nosta sose kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kastikkeen kiehahtaa. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.

Itselle muistutukseksi että seuraavan kerran muista sekottaa tomusokeri ja perunajauhot keskenään ennen jugurttiin lisäämistä niin ei vaan pääse perunajauhot klimppiintymään.  Tein kakun valmiiksi edellisenä iltana ja hyvin säily jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!