perjantai 4. helmikuuta 2011

Spelttileipä



Spelttileipä

15dl vettä
40g hiivaa
2rkl hunajaa
16dl spelttijauhoa
8dl hiivaleipäjauhoa
8dl vehnäjauhoa
noin 2rkl suolaa

Sekota vesi, hunaja, hiiva. Lisää spelttijauhot. 
Anna seistä 45 min huoneenlämmössä
Lisää suola ja loput jauhot. 
Anna seistä 20 min huoneenlömmössä
Voitele 4 vuokaa, jaa taikina vuokiin. 
Anna seistä liinalla peiteltynä 30 min tai kunnes ovat nousseet hyvin. 

Paista 200 astetta noin 30 min

Reseptin olen muunnellut leipäkurssilta saamasta spelttileivän ohjeesta. 
Käytän pussillisen spelttijauhoa ja lisään sitten kaveriksi pari desiä esim graahamjauhoja niin että saan sen 16 dl täyteen.

Ohjeen voin puolittaa jos ei ole uunia jonne mahtuu 4 vuokaa tai kiertoilmauunia. 
Taikina on aika iso joten itse käytän leivontaämpäriä jottei se tule yli reunojen.
Taikina on aikas löysää joten sen voi vaan kädellä "kaapia" vuokiin, ripotella päälle hieman jauhoja ja taputtaa tasasesti.

Tätä leipää kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!