perjantai 21. syyskuuta 2012

Perjantain puolukkapiirakka

Syksyllä mun tulee leivottua paljon piirakkaa, sehän on melkeen pakko koska omenapiirakkahan vaan on niin hyvää ja se kertakaikkiaan kuuluu syksyyn. Tänään päätettiin kuopuksen kanssa leipoa piirakka meille palkkioksi siitä kun jaksettiin siivota mutta ei osattu valita omena- ja mustikkapiirakan välillä, ja päädytiin sitten tekemään puolukkapiirakkaa. Musta tuntuu että puolukkaparka jää usein muiden marjojen varjoon vaikka sekin on hyvä marja josta voi tehdä vaikka mitä. Jos et koskaan ole maistanut uunituoretta, vielä hieman lämpöistä puolukkapiirakkaa vaniljajärskin tai kastikkeen kanssa niin kokeile ihmeessä :) 


Leikkikentältä ja koulusta kotiutuneet isommat lapset tykkäsivät välipalasta mutta mun leipuriapulainen nukahti hakureissulla ja on nyt päikkäreillä eikä ole vielä päässyt maistamaan leipomustaan. 






Vielä ennen hyvän viikonlopun toivotuksia tahdon näyttää lahjan jonka sain viikolla <3 
Esikoinen virkkasi itse minulle pannulapun <3 Autoin ensimmäisen kierroksen kanssa mutta sitten neiti teki loput itse. Viimeisen kierroksen koristeetkin on itse miettinyt miten tehdä ja sitten toteuttanut. Kohta me voidaan virkata mattoja yhdessä :) 

Mutta nyt ne viikonlopun toivotukset! Toivotaan ihanaa ja aurinkoista syysilmaa ja kaikille mielekästä tekemistä. Minulla on tosin edessä työvuorot lauantaina ja sunnuntaina mutta ei anneta sen masentaa :)

-Hilma

6 kommenttia:

  1. Nam, puolukkapiirakkaa, ei voi olla kuin hyvää. :P

    Aivan mahtava pannulappu, ihan supersuloinen ja hieno. Miten taitava tytär sinulla on. <3

    Ihanaa lauantai-iltaa sinne teille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsilta saadut lahjat lämmittävät kyllä aina erityisen paljon. On kiva kun neiti on osottautunut yhtä innokkaaksi tuusaajaksi kun minä <3

      Poista
  2. En olekaan koskaan maistanut puolukkapiirakkaa, täytynee kokeilla. Ja aivan ihana tuo pikku pannulappu. Meillä neiti 6v halusi tänään oppia virkkaamaan, mutta noin viis minuuttia jaksoi keskittyä ketjusilmukoihin. Eli ihan äkkiä en tule saamaan noin ihanaa lahjaa :)

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeen nopsaa lapset kuitenkin oppivat. Ei mielläkään neiti alkuun jaksanut pitkiä aikoja kerralla, mutta nyt saa jo aikaiseksi pannulappuja :) Tärkeintä on mielestäni kuitenkin se että lapsilla on mahdollisuus kokeilla sitä tekemistä, vaikka se olisikin sitten niitä ketjusilmukoista sen 5 min :)

      Poista
  3. Suloien pannulappu!
    Löysin blogiisi Oma koti Onnenpesän kautta.
    Mukavaa viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että löysit kylään ja tervetuloa uudelleen :) Mukavaa viikkoa sinullekkin!

      Poista

Kiitos viestistäsi!