maanantai 5. syyskuuta 2011

Maanantaimietteitä ja irronnut hammas!

Nuorimmainen heräsi viideltä enkä millään saanut jatkamaan unia vaan oli pakko hipsiä alakertaan ettei muut heräis. Viikon alottaisin kyllä mielummin jotenkin muuten mutta ei auta. Onneksi tänään oli ihan auringonpaiste ja lämmin ilma vaikka tuuli aika paljon. Pyörälenkki eskariin piristi kivasti ja aamupäivä sujui muutenkin sutjakkaan kun meidän kolmevuotiaan kerho alkoi tänään. Tuntuu hurjalta että hän on nyt hetkessä kasvanut niin paljon että kerhon alotuskin sujuu ihan tuosta noin vaan.

Nuorimmaisen kanssa pyöräiltiin kotiin ja aamuvirkkuhan nukahti pyöräkärryyn ennen kotiinpääsyä. Arvata saattaa ettei hän tänään nukkunut sitten päikkäreitä normiaikaan. Iltapäivällä kaikilla tahtoi olla väsy (eniten ehkä mammalla?) ja tilanteen rauhottamiseksi lähdettiin mummulaan omenanhakuureissulle. Toiveissa oli tietenkin että edes yksi kolmesta olisi nukahtanut autoon mutta, aina ei voi voittaa.

Mummulassa oli omenoita tapansa mukaan paljon. Mun lemppari omput on lajiltaan Valkeakuulas ja meillekkin istutin viime kesänä oman Valkeakuulaan ja siitä ollaankin jo saatu maistella kymmenkunta omenaa. Mun mielestä tästä lajista tulee myös tosi hyvää omppuhilloa. Mummun luumupuukin notkui satoa ja siitä poimittiin kans korin pohjalle.


Lämmintä päivää kunnioitettiin vielä syömällä jätskit mummun pakkasesta.


Mummulan pihassa on ihana syödä jätskiä ja ihastella kaikkea kaunista

Kotimatkalla piipahdettiin ystävän luona viemässä luumuja ja leikkimässä hetken pihalla ennen ruokaaikaa.

Päivään mahtui vielä yksi kohokohta kun esikoisella irtosi ensimmäinen hammas! Hurjaa että meidän pieni on jo niin iso <3 Nyt hammas odottaa lasissa kirjotuspöydän reunalla että iskä kotiutuis sitä ihastelemaan ja että hammaskeiju kävis yöllä vierailulla. Mitä ne hammaskeijut tekikään, anto rahaa? Viekö ne sen hampaankin mennessään vai?


Kiva että niin moni on löytänyt tiensä arvontaan, vielä mahtuu mukaan huomisen päivän ajan!

-Hilma

4 kommenttia:

 1. HEi!

  Tämä tieto taitaa kyllä nyt tulla liian myöhään, mutta eikös ne hammaskeijut vie sen hampaan mennessään...

  On se kyllä hurjaa kuinka lapset kasvavat, meidän vanhempi poika on nyt seuriksen isompien kerhossa ja minusta tuntuu että juurihan se kolmivuotiaiden kerhoon meni :)

  Herkullisen näköinen on kyllä tuo omppu ja luumu kori.

  Ihania syksyisiä päiviä!

  Terkuin TiinaK (en pääse kirjautumaan)

  VastaaPoista
 2. Ihania herkkuja ja ihana blogi. Tulen pian uudestaan kylään :)
  Tulehan VillaHoviinkin kylään!

  VastaaPoista
 3. Juu, eikös se viennyt hampaan mukanaan ja antoi rahaa tilalle. ;) Hurjaa että ne hampaatkin vaan jo alkaa lähtemään. Muistan niin elävästi kun itseltä tippui hampaat. :D

  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
 4. Arvatkaa vaan jätinkö sen hampaan sinne lasiin ja siitä sain sitten aamulla kuulla! Nyt irtos tänään toinen hammas joten ehkä se keiju vie ne molemmat hampaat mennessään tänä yönä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!