perjantai 21. tammikuuta 2011

Tuoretta leipää heti aamusta?

Mikä onkaan ihanampaa aamulla kun tuore leipä?
Monesti meillä kyllä herätään siihen aikaan että ehtisin pyöräyttää sämpylätaikinan ja paistaa sämpylät niin että ainakin osa perheestä saisi tuoretta leipää aamupalalla mutta viiden aikaan monesti niin kurja herätä ettei sillon jaksa sitä taikinaa tehdä vaikka tahtoisikin. Nyt ajattelin sitten kokeilla miten onnistuu tehdä taikina illalla jo valmiiksi jääkaappin, tarvii sitten aamulla vaan pyöräyttää limpuiksi, nostattaa ja paistaa. Taikina odottaa nyt jääkaapissa leivontaämpärissä ja katsotaan aamulla mitä siitä tulee. Ihanaa tuoretta leipää, taikinaa pitkin jääkaappia vai lässähtänyttä mitälie. 

Palailen huomenna kokemusten kanssa!

-Hilma

1 kommentti:

  1. Mä tein kerran croisanttitaikinan illalla aamua odottamaan ja hyvä tuli. Tuoreet jutut aamupöytään onkin niitä harvoja iloja niissä aikaisissa aamuissa.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!